2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Açıldı...

Vali Seddar Yavuz, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı ve İlköğretim Haftası Kutlama Programı kapsamında Battalgazi ilçesindeki Fırat İlkokulu'nda düzenlenen etkinliğe katıldı.

Son Dakika: Vali Seddar Yavuz, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı ve İlköğretim Haftası Kutlama Programı kapsamında Battalgazi ilçesindeki Fırat İlkokulu'nda düzenlenen etkinliğe katıldı.

Etkinlik, Vali Yavuz'un yanı sıra Ak Parti Malatya Milletvekili İhsan Koca, Vali Yardımcısı Reşit Özer Özdemir, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kd. Albay Cihan Çetin, Battalgazi Belediye Başkanı Av. Bayram Taşkın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ve diğer protokol üyeleri ile birlikte okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla gerçekleşti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in kutlama mesajının ardından, Fırat İlkokulu 3-F sınıfı öğrencisi Gökmen Sağdıç, İlköğretim Haftası ile ilgili bir konuşma yaptı. Vali Seddar Yavuz, konuşmasında eğitimin toplumların refahını, huzurunu ve bağımsızlığını doğrudan etkileyen en önemli araçlardan biri olduğunu vurguladı. Türkiye'nin, medeniyet değerlerinden beslenen ancak evrensel yaklaşımları da dikkate alan bir eğitim modeli ile geleceğe taşınması gerektiğini belirtti. Eğitimde bilginin yanı sıra beceri ve erdemli davranışların önemine dikkat çekti.

Vali Yavuz, Cumhurbaşkanının liderliğinde Türkiye'nin eğitim alanında büyük yatırımlar gerçekleştirdiğini ve Malatya'da deprem sonrası eğitim altyapısının yeniden inşa edilmesine yönelik çalışmalara hız verildiğini ifade etti. Deprem öncesindeki derslik sayısının iki katına çıkacağı müjdesini verdi ve Malatya’nın yeniden inşasında tüm kamu kurumlarının el birliğiyle çalıştığını söyledi. Eğitim kalitesini artırmak ve kalıcı konutların yapımı için devletin gerekli kaynakları sağladığını vurguladı.

Program, Gazi İlkokulu 3-C sınıfı öğrencisi Beren Nisa Yıldırım ve Fırat İlkokulu 4-E sınıfı öğrencisi Elif Zehra Karakuş’un “İlköğretim Haftası” ile ilgili şiirler okumasının ardından, Gazi İlkokulu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen folklor gösterisiyle devam etti. 4. sınıf öğrencileri, 1. sınıf öğrencilerine “Okula Hoşgeldiniz” çiçeği takdim etti.

Etkinliğin ardından Vali Yavuz ve beraberindeki heyet, sınıfları ziyaret ederek öğrencilere çeşitli hediyeler verdi ve öğretmenlerle bir araya gelerek yeni eğitim-öğretim yılı için başarı dileklerinde bulundu. Program, topluca yapılan başarı dilekleriyle sona erdi.

Bakmadan Geçme