• Haberler
  • Eğitim
  • 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Rehber Öğretmen Toplantısı Yapıldı

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Rehber Öğretmen Toplantısı Yapıldı

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Rehber Öğretmenler Toplantısı, Vali Seddar Yavuz'un katılımıyla Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Son Dakika: 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Rehber Öğretmenler Toplantısı, Vali Seddar Yavuz’un katılımıyla Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Reşit Özer Özdemir, İl Emniyet Müdür Vekili Ali Erdal, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Albay Cihan Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, şube müdürleri ve rehber öğretmenler katıldı.

Vali Seddar Yavuz, rehber öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada, öğretmenlerin toplumsal rolünün önemine vurgu yaptı ve şunları söyledi:

"Değerli öğretmenlerimiz, sizler toplumumuz için son derece önemli bir görev yürütüyorsunuz ve çocuklarımızın gelişiminde, gelecekteki meslek seçimlerinde büyük bir rol oynuyorsunuz. Özellikle deprem nedeniyle sıkıntıya düşmüş, parçalanmış ailelerin çocuklarına, aile bireyleri arasında madde bağımlılığı, cezaevinde bulunan yakınları olan veya psikolojik problemleri bulunan öğrencilerimize özel ilgi göstermenizi bekliyoruz.

Maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına da eğitim-öğretim sürecinde gerekli tüm desteği sağlamak için Kaymakamlarımıza, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize gerekli talimatları verdik. Okul müdürlerimizin ve siz rehber öğretmenlerimizin bu konuyu yakından takip etmelerini istiyorum. Ayrıca, okullarımızdaki rehberlik servislerinin aktif olarak çalıştırılması da beklentilerimiz arasında."

Vali Yavuz, rehber öğretmenlerin eğitim sistemindeki kritik rollerinin altını çizerek, bu yeni eğitim-öğretim yılında da üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeleri yönünde teşvik edici mesajlar verdi.

Bakmadan Geçme