2024'te  870 bin metre yol çizgisi çizildi

Malatya Büyükşehir Belediyesi, yaya ve trafik güvenliğini artırmak amacıyla 2024 yılında il genelinde toplam 870 bin metre yol çizgi çalışması gerçekleştirdi.

Son Dakika: Malatya Büyükşehir Belediyesi, yaya ve trafik güvenliğini artırmak amacıyla 2024 yılında il genelinde toplam 870 bin metre yol çizgi çalışması gerçekleştirdi.

Bu kapsamda, özellikle ana arterler ve okul önlerinde yaya güvenliğini ön plana çıkarmak için 70 ton boya kullanılarak 320 yeni yaya geçidi ve 70 adet "önce yaya" figürü uygulandı. Bu çalışmalar, yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde güvenliği artırmayı hedefliyor.

Ayrıca, şehir genelinde 5 bin adet trafik levhası yerleştirildi ve bu levhalar, sürücülerin daha güvenli bir şekilde seyahat etmelerine katkı sağladı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler, sorumluluk alanlarındaki yollarda ikaz ve uyarı levhalarının yanı sıra yaya geçitleri, refüj ve kavşaklardaki çizgi çalışmalarını sürdürdü. Olası trafik kazalarının önüne geçmek amacıyla bakım ve onarım faaliyetleri de aralıksız devam ediyor.

Belediye ekipleri, yeni açılan yollar ve grup yollarında yatay ve düşey trafik işaretlemelerini titizlikle yaparak, Malatya genelinde daha güvenli ve konforlu ulaşım sağlamak için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

Bakmadan Geçme