19 Eylül Gaziler Günü, Malatya'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, etkinliklerde gazilerin ve şehitlerin fedakârlıklarını hatırlatmanın önemini vurguladı.

Malatya : Son Dakika - 19 Eylül Gaziler Günü, Malatya'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, etkinliklerde gazilerin ve şehitlerin fedakârlıklarını hatırlatmanın önemini vurguladı.

Şehitliği ziyaret eden, “Kahramanlarla Yürüyoruz” yürüyüşüne ve çelenk sunma törenine katılan Başkan Er, gaziler ve aileleri onuruna düzenlenen yemeğe de iştirak etti.

Kongre ve Kültür Merkezi'nde yaptığı konuşmada Başkan Er, milletin “ölürsek şehit, kalırsak gazi” düsturuyla hareket eden bir yapıya sahip olduğunu belirtti. Emperyalist güçlerin yerlerini vekâlet savaşlarıyla doldurduğunu ifade eden Er, milletin geçmişte olduğu gibi bugün de aynı kararlılıkla vatanını koruduğunu söyledi.

Başkan Er, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921'de verilen “Mareşal” rütbesi ve “Gazilik” unvanını hatırlatarak, Gaziler Günü'nün milletin gazilere duyduğu minnettarlığın bir göstergesi olduğunu ifade etti. Şehitler ve gazilerin mücadelesini daima hatırlamanın, bu fedakârlıkları gelecek nesillere aktarmanın herkesin kutsal bir görevi olduğunu belirten Er, konuşmasını tüm şehitleri rahmetle anarak ve gazilere uzun ömürler dileyerek tamamladı.

Bakmadan Geçme