69. Zengibar Karakucak Güreş ve ve Kültür Festivali yapıldı...

Darende Belediyesi tarafından bu yıl 69.su düzenlenen Geleneksel Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali yapıldı...

Son Dakika malatya Haberleri: Darende Belediyesi tarafından bu yıl 69.su düzenlenen Geleneksel Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali kapsamında; kortej yürüyüşü, toplu açılış töreni, yemek, bal, kavun, pekmez yarışması ve karakucak güreşleri yoğun bir katılımla adeta bayram havası eşliğinde gerçekleştirildi.

Güreş ve Kültür Festivaline AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkçi, Ahmet Çakır, Hakan Kâhtalı, MHP Malatya Milletvekili M. Celal Fendoğlu'nun yanı sıra birçok ilçe kaymakamı, belediye başkanı, daire amirleri, STK Temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, dernek başkanları, muhtarlar ve vatandaşlarımız katılım sağladılar.

Darende Belediyesi tarafından bu yıl 69.su gerçekleştirilen Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren isimler ise şöyle:
Darende Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen Yöresel Yemek Yarışmasında Meryem Demir Baklava ile katıldığı yarışmada birinci, Zeynep Akkaymak Darende Kebabı ile katıldığı yarışmada ikinci ve Fatma Kocaman İçli Köfte ile katıldığı yarışmada üçüncü oldu.

Bal yarışmasında Muzaffer Keleş birinci, Sabit Berçin ikinci, Mehmet Bozkurt ise üçüncü oldu.
Kavun yarışmasında Muzaffer Keskin birinci, Ensar Kılıç ikinci ve Yusuf Gökduman üçüncü oldu.
Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Pekmez Yarışmasında ise Emine Karakuzu birinci, Ahmet Karagülle ikinci ve Turgay Çitilci ise üçüncü oldu.

Yarışmaya katılan yarışmacılara Darende Belediye Başkanımız İsa Özkan tarafından çeşitli hediyeler verildi.

300 pehlivanın katıldığı Zengibar Karakucak Güreşlerinde dünyada, Avrupa da, Asya da ve olimpiyatlarda derece yapmış isimler vardı. Her anı heyecan dolu geçen güreşlerde güreşçiler büyük mücadele ortaya koydular.
Zengibar Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Rıza Yıldırım oldu. Final maçında Vahid Yousef Vand ile karşılaşan Yıldırım rakibini yenerek başpehlivanlığı elde etti. Vahid Yousef Vand ikinci olurken M.Emin Demir ve Onur Balcı üçüncülüğü paylaştılar.

69. Zengibar Güreş ve Kültür Festivalinin güreş ağası Adana da ikamet eden Öz Lider Tüketim Malları Ltd. Şti. nin sahibi hemşehrimiz Mehmet Karcı oldu.

Belediye Başkanımız İsa Özkan bir açıklama yaparak:” Bildiğiniz gibi güreş bizlerin ata sporudur. Bizler de bu sporu yaşatmak, canlı tutmak ve yeni sporcuların yetişmesine yardımcı olmak üzere karakucak güreşlerine ayrı bir önem veriyoruz. İlçemizde uzun yıllardır yapıldığı bilinen belki 600 yıllık bir gelenek olan Zengibar Güreş ve Kültür Festivalinin bu yıl resmi olarak 69. sunu düzenledik. Hazırlıklarına aylar öncesinde başladığımız böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmakta bizlere gurur vermektedir.

Zengibar Güreş ve Kültür Festivalimiz Darende'miz ile özdeşleşmiş bir festivaldir. Darende'mizin dışarıya bakan yüzüdür. Bundan dolayı da bu festivalimiz bizler için ayrı bir öneme sahiptir. Bugüne kadar nasıl ki başarıyla devam ettirdiysek bundan sonra da inşallah başarıyla devam ettireceğiz.

Böylesi güzel bir festival sonrasında tüm hemşerilerimi saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyor sizleri yüce Rabbime emanet ediyorum” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme