9. Türk Filmleri Haftası Kazakistan'da Gerçekleştirildi...

9.Türk Filmleri Haftası, Almatı'da büyük bir ilgiyle gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıları ve Almatı Başkonsolosluğu'nun destekleriyle düzenlenen etkinlik, Kazakistan'ın Almatı şehrinde başladı.

Film: 9.Türk Filmleri Haftası, Almatı'da büyük bir ilgiyle gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıları ve Almatı Başkonsolosluğu'nun destekleriyle düzenlenen etkinlik, Kazakistan'ın Almatı şehrinde başladı.

Yerli Düşünce Derneği tarafından organize edilen bu etkinlik, Türkiye ve Kazakistan arasındaki kültürel bağları güçlendirmeyi hedefliyor.

Açılış galası, başrollerinde Onur Tuna ve Pelin Akil Altan'ın yer aldığı “Son Akşam Yemeği” filmiyle Esentay Mall KinoPark IMAX Sineması'nda yapıldı.

Gala gecesine filmin yapımcısı Ahmet Selim Tuncer, “Gecenin Nakaratı” filminin başrol oyuncusu Duygu Mercan, Türkiye'den milletvekilleri, yapımcılar ve yönetmenler katıldı. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven de etkinlikte yer alarak Türk sinemasının Kazakistan'daki etkisini vurguladı.

Etkinlik boyunca gösterilen filmler arasında, “Nefes – Yer Eksi İki”, “Hayatla Barış”, ve animasyon filmi “Rafadan Tayfa 4 – Hayrimatör” de yer aldı. İzleyiciler, film gösterimlerinin ardından sanatçılarla buluşarak Türk sinemasına dair merak ettiklerini sorma imkânı buldu.

Kaynak : Haber7

Bakmadan Geçme