Ağbaba: 'Malatya'nın Öğretmen Eksikliği Kapatılmalıdır'

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'nın eğitim konusunda yaşadığı sorunları ve taleplerini gündeme getirdi.

Son Dakika: CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'nın eğitim konusunda yaşadığı sorunları ve taleplerini gündeme getirdi. Malatya Öğretmenevi'nin yatırım programına alınması komisyon başkanı ve bakan yardımcısı tarafından Malatya'ya müjde olarak duyuruldu.

Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda Malatya'nın özellikle deprem sonrası eğitim alanında yaşanan sorunları gündeme geldi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, komisyonda yaptığı konuşmada, depremde ağır hasar gören okulların yapımı, konteynerkentlerdeki internet ve okullara servis sorunu, yapımı yılan hikayesine dönen Malatya Öğretmenevi, ŞKÖ Meslek Lisesi ve Gazi İlkokulu'nun akıbeti ve öğretmen eksikliklerini gündeme getirdi. Ağbaba'nın konuşmasının ardından Öğretmenevi konusunda somut bir adım atılarak yatırım programına alındığı açıklandı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba "Malatya'dan 3.500 civarında öğretmenin deprem dolayısıyla il dışına tayin olup gittiğini, yerine bin civarında öğretmenin geldiğini belirten Ağbaba, “Bu nedenle bazı branşlarda Yeşilyurt ve Battalgazi gibi merkez ilçelerde dahi ücretli öğretmenler görevlendirilmekte. İlimizin öğretmen ihtiyacı karşılanmalı, yeni yıla en azından öğretmen açığıyla girilmemelidir. Yine, Malatya'da görev yapan başta öğretmenler olmak üzere kamu görevlilerine deprem tazminatı ödenerek burada kalan personel için şehir cazip hâle getirilmelidir diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.


Bülten

Bakmadan Geçme