Ağbaba: 'Zafer 'Zafer benimdir.' diyebilenindir.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümünde yaptığı açıklamada, bayramın anlam ve önemine vurgu yaptı.

Son Dakika: CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümünde yaptığı açıklamada, bayramın anlam ve önemine vurgu yaptı.

Ağbaba, 30 Ağustos'un, Türkiye'nin emperyalist güçlere karşı din, dil, ırk, mezhep ve inanç ayrımı gözetmeden omuz omuza verdiği mücadelenin ve bu mücadelenin sonucunda kazanılan büyük zaferin günü olduğunu belirtti.

Ağbaba, yazılı açıklamasında, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı "bağımsızlığa giden yol" ve "Cumhuriyete ve demokrasiye açılan kapı" olarak tanımladı. 26 Ağustos'ta başlayan Büyük Taarruz'un, tarihin en büyük zaferlerinden biriyle taçlandığını ve bu zaferle Türkiye Cumhuriyeti'nin tam bağımsızlığa kavuştuğunu ifade etti. Ayrıca, bu zaferin tüm dünyaya ilham olan bir mücadele olduğunu, milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği mücadelenin, vatan sevgisinin ve kahramanlık destanının ölümsüz bir simgesi olduğunu vurguladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Zafer ‘Zafer benimdir..' diyebilenindir. Başarı ise ‘Başaracağım.' diye başlayarak sonunda ‘Başardım' diyebilenindir." sözüne atıfta bulunan Ağbaba, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın sadece bir askeri zafer değil, aynı zamanda Cumhuriyete ve demokrasiye giden yolun başlangıcı olduğunu ifade etti.

Ağbaba, konuşmasının sonunda, tüm şehit ve gazileri saygı, minnet ve rahmetle anarak, Malatyalı hemşerilerinin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı...

Bakmadan Geçme