Akçadağ ve Yeşilyurt'taki iki cami'de restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Ölmeztoprak, 6 Şubat depremlerinde hasar gören ve ibadete kapatılan Akçadağ Merkez Çarşı Camii ve Yeşilyurt Hacıbekir Camii'nde devam eden restorasyon çalışmalarının titizlikle sürdüğünü belirtti.

Malatya Haber: AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 6 Şubat depremlerinde hasar gören ve ibadete kapatılan Akçadağ Merkez Çarşı Camii ve Yeşilyurt Hacıbekir Camii'nde devam eden restorasyon çalışmalarının titizlikle sürdüğünü belirtti.

Milletvekili Ölmeztoprak, bu tarihi camilerin Malatya'nın kültürel mirası ve kimliği açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, restorasyon sürecinde camilerin en ince ayrıntısına kadar özenle ele alındığını ifade etti.

Özellikle zemin etüt çalışmalarının tamamlandığını ve camilerin önemli iç unsurlarının (minber, kürsü gibi) tadilattan etkilenmemesi için koruma altına alındığını belirten Ölmeztoprak, simge yapılar olan bu camilerin en kısa sürede ibadete açılması için çalışmaları yakından takip ettiklerini söyledi.

Ayrıca, Malatya'nın tarihi ve manevi mirasına sahip çıkma bilinciyle bu süreçte vatandaşların desteğinin kendilerine güç verdiğini dile getirdi.

Bakmadan Geçme