Babacan: 'Kent Merkezinde Psikolojik Eşik Aşılacak'

 6 Şubat 2023'te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören Malatya'da, konut ve işyerlerinin yapımı aralıksız sürüyor

Son Dakika: 6 Şubat 2023'te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören Malatya'da, konut ve işyerlerinin yapımı aralıksız sürüyor.

Deprem bölgesinde çarşı merkezi tamamen yıkılan tek il olan Malatya, şehir ekonomisinin canlanması için hızla yeniden inşa ediliyor. Bakırcılar Çarşısı ve Akpınar bölgesinde başlatılan projeler 2025 yılı sonuna kadar hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Proje alanını inceleyen bir, AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Malatya'nın yeniden ayağa kalkma sürecinde önemli bir eşiği aştığını ifade etti. Babacan, “Malatya'da iş yerlerinin ışıkları yandığında, tüm evlerin de ışığı yanacak ve şehir kendine gelecek.

Depremin ardından önceliğimiz konut ve iş yerlerinin teslimatıydı. İlk projemizi Akpınar Şehir Merkezi'nde başlattık. İnşallah 10 bloğu 6 Şubat 2025'te teslim edeceğiz. Kalan iş yerlerini ise 2025'in sonunda tamamlayacağız. Malatyalılar bilsin ki, deprem bölgesindeki şehirler arasında kent merkezini en erken teslim eden şehir Malatya olacak,” dedi.

Bakmadan Geçme