Babacan: 'Şire Pazarı'nın yıkımı söz konusu değil

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Eski Şire Pazarı ile ilgili çıkan yıkım söylentilerinin asılsız olduğunu belirtti.

Son Dakika: AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Eski Şire Pazarı ile ilgili çıkan yıkım söylentilerinin asılsız olduğunu belirtti.

Babacan, Şire Pazarı'nın yıkılacağına dair dedikoduların gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, “Burasının yıkımı söz konusu değil. Seçim döneminde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er ve Battalgazi Belediye Başkanımız Bayram Taşkın ile birlikte esnafın talebi üzerine burayı ziyaret ettik. Ziyaret sırasında kimsenin zorla buradan çıkarılmayacağını, buranın keyfi bir şekilde yıkılmayacağını ve esnafların maddi bir yük altına sokulmayacağını açıkça ifade etmiştik. Bugün de aynı noktadayız," dedi.

Babacan, şehirde bazı meselelerin kasıtlı olarak çarpıtıldığını öne sürerek, Kışla Caddesi'nde de benzer söylentilerin yayıldığını hatırlattı. "Kışla Caddesi esnafına 6 ay süre vermemize ve arka planda yıkım kararı çıkmasına rağmen, doğru olmayan iddialarla bir grubun tüm şehri bloke ettiğine şahit olmuştuk. Ancak yıkım sürecini kararlılıkla başlatarak bu durumun önüne geçtik," diye ekledi.

Şire Pazarı'ndaki durumu netleştirmek istediğini belirten Babacan, buradaki bazı dükkanların ve blokların orta hasarlı oldukları için zamanında güçlendirme ruhsatı almadıklarından dolayı yönetmelik gereği ağır hasarlı sayıldıklarını ifade etti. Yıkım kararının sadece bu ağır hasarlı bloklar için geçerli olduğunu belirten Babacan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan aldığı bilgilere dayanarak, yedi yapı için orta hasarlı tespiti yapıldığını söyledi.

Bu yapılar için ilgili yönetmelik gereği zamanında güçlendirme ruhsatı alınmaması sebebiyle 5 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla ağır hasarlı sayıldıklarını ve bu doğrultuda işlem gördüklerini ifade eden Babacan, bu yapılarla ilgili idari mahkemeye dava açıldığını ancak mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermediğini de sözlerine ekledi.

Babacan'ın açıklamaları, bölgede yaşanan belirsizlik ve söylentilere son vermek amacıyla yapılmış görünüyor. Şire Pazarı'nın yıkılacağına dair iddiaların aksine, yalnızca ağır hasarlı olarak tespit edilen binaların yıkılacağı net bir şekilde ifade edildi.

Bakmadan Geçme