Başkan Kılıç: 'Muhtarlarımız Demokrasinin En Eski Temsilcileridir'

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Burhan Kılıç, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, muhtarların sorumluluk alanlarında halkın gerçek temsilcileri olduğunu belirtti.

Malatya Haber: Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Burhan Kılıç, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, muhtarların sorumluluk alanlarında halkın gerçek temsilcileri olduğunu belirtti.

Başkan Kılıç, muhtarların köy ve mahallelerde yaşayan herkesi en iyi tanıyan kişiler olarak halkın sorunlarını yerinde gözlemlediklerini ve çözüm sürecinde büyük sorumluluk üstlendiklerini vurguladı.

Başkan Kılıç, yerel yönetim hizmetlerinin daha hızlı ve etkin bir şekilde yapılabilmesi için muhtarların taleplerinin mutlaka dinlenmesi ve yerine getirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Muhtarlık müessesesinin demokrasinin en eski ve önemli örneklerinden biri olduğunu ifade eden Kılıç, “Muhtarlarımız, sorumlu oldukları bölgelerde halkın karşılaştığı sıkıntılarda ilk başvurulan kişilerdir. Köy ve mahallelerdeki sorunları yerel yönetime ileterek, vatandaşlarımızın daha refah bir yaşam sürmesi için büyük çaba harcıyorlar. Yerel yönetimlerin, muhtarların ilettiği sorunları hızlı bir şekilde çözmesi, hizmetlerin aksamadan sürdürülmesi açısından büyük önem taşımaktadır” dedi.

Devletin tüm kurumları ile vatandaşlar arasında bir köprü görevi gören muhtarlık kurumunun, kültürümüzde ve demokrasimizde özel bir yeri olduğuna değinen Başkan Kılıç, “Halkın sorunlarını en iyi şekilde dile getiren ve çözüm noktasında üstün gayret gösteren muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü en içten duygularımla kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme