CHP'li Belediyelere 5'er Milyon Ödenmedi iddiası!

Deprem sonrası Malatya'da 10 ilçeye gönderilen 5'er Milyon AFAD ödemelerin, CHP'li olan Hekimhan Arguvan ve Arapgir ilçelerine ödenemediği iddia edildi.

Son Dakika Haberleri: Deprem sonrası Malatya'da 10 ilçeye gönderilen 5'er Milyon AFAD ödemelerin, CHP'li olan Hekimhan Arguvan ve Arapgir ilçelerine ödenemediği iddia edildi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli iki ve Malatya Doğanşehir ve Yeşilyurt merkezli depremlerin ardında Malatya yıkıma uğramış, binlerce bina yıkılmış ve ağır hasar almıştı. Asrın felaketinden sonrası deprem bölgelerine nakdi yardım ödeneği, İçişleri Bakanlığı'nın "Acil Yardım" talimatıyla ilgili mecralara iletilmişti.

Bu iddia doğru mu?
Başkan Cömertoğlu, AFAD yardımı için gönderilen 5'er Milyon nakdi yardımın Üç ilçeye verilmediğini iddiea etti.Arapgir Belediye başkanı Haluk Cömertoğlu yaptığı açıklamada:

Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun'nun Malatya'ya "Acil Yardım" talimatıyla 10 ilçeye verilmek üzere 5'er Milyon nakdi AFAD yardımı yapıldı. Aragpir Arguvan ve Hekimhan ilçeleri hariç diğer ilçeler ödemelerin yapıldığını biliyorum. Ancak ne hikmettir, Aragpir, Hekimhen ve Arguvan'a sıra gelince ödeme bitmiş” ifadesini kullandı.

Başkan Cömertoğlu, Acaba bu belediyelerimiz gözünüze mi batıyor? Yazık adaletinize. Başaracağız Allah'ın izniyle. Halk için hak yoldan ayrılmadan hem de” ifadesini kullandı.
Ödeme alınmadığı iddia edilen ilçelerin CHP'li belediyeler olması dikkat çekti.

Bakmadan Geçme