Depremden sonra hiç ara vermeden nakillere devam ettik.

Karaciğer Nakil Enstitüsü 4'lü çapraz karaciğer nakli ile dünyada bir ilke daha imza attı. 5 canlı vericili karaciğer nakli ile dünyada ses getiren enstitü, karaciğer naklinde Avrupa'da birinci sırada yer alırken dünyada ise ikinci sırada bulunuyor.

Son Dakika Haberi: Karaciğer Nakil Enstitüsü 4'lü çapraz karaciğer nakli ile dünyada bir ilke daha imza attı. 5 canlı vericili karaciğer nakli ile dünyada ses getiren enstitü, karaciğer naklinde Avrupa'da birinci sırada yer alırken dünyada ise ikinci sırada bulunuyor.

Prof. Dr. Sezai Yılmaz, çok güçlü bir ekip ile depremden sonra da 6 nakil gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Depremden sonra hiç ara vermeden nakillere devam ettik. Fiziki şartlar olarak çok iyi teçhizatlara sahibiz ve tabi ki çok güçlü, fedakar bir ekibimiz var. 2018'de ilk kez aynı anda 3 vericili karaciğer nakli yaptık, dünyada çok önemli yere sahip olan aynı anda aynı gün 5 vericili karaciğer naklini 2019 yılında gerçekleştirdik. 2022 yılının temmuz ayında da dünyada bir ilk olan 4'lü çapraz karaciğer nakilleri yaptık. Yılda 300 civarında nakil yapıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme