Dünya'nın Konuştuğu Malatyalı

Son Dakika Haberi: Dünya'nın Konuştuğu Malatyalı Kahramanmaraş merkezli ikiz depremin ardında, dünyadan dört bir yanında afet bölgelerine yardım yağdı

Youtube Kanalı
Abone Ol

Son Dakika Haberi: Dünya'nın Konuştuğu Malatyalı
Kahramanmaraş merkezli ikiz depremin ardında, dünyadan dört bir yanında afet bölgelerine yardım yağdı. Depremin etkilenen illerin başında yer alan bölgenin başında olan Malatya'ya, arama-kurtarma çalışmaları için gelen Çinli ekibin bir üyesi Malatyalı esnaf İrfan YILMAZ ile yaşadığı ilginç anları sosyal medya üzerinde yayınladı. Sosyal medya paylaşımı üzerine Çin televizyonundan Çinli görevli ve Türk esnaf arasındaki görüntüler tüm dünyaya yayıldı.


Asrın felaketinden sonra Malatya başta olmak üzere 11 ili etkilendi. Yerle bir olan binlerce bina ve enkaz altında kalan on binlerce vatandaş çıkartmak için yabancı ve yerli arama-kurtarma ekipleri zamanla yarıştı.
Dünyanın dört bir yanında Türkiye'ye deprem bölgelerine gelen arama-kurtarma ekipleri, ülkemizde yaşadığı anları sosyal medyada paylaşınca, dünya basınında gündem oldu.


Çin'den Türkiye'ye gelen arama-kurtarma ekibinden Yang Zhijian, Malatyalı esnaf İrfan YILMAZ arasında geçen olayı sosyal medyada paylaşınca, dünya basınında ilgi gördü.

ÇİN HABER KANALINI İZMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYIN


Malatyalı esnaf İrfan Yılmaz ise olayı şöyle anlattı: Dükkana gelip alışveri yaptıktan sonra bize para uzattı. Biz uzatılan parayı kabul etmedik. Çin'den bura bize yardıma gelmiş insanda para almayız dedim. Çin'li Yang Zhijian, ısrar etti biz geri çevirdik. Yanındaki tercüman aracılığıyla parayı alamayacağımızı söyledi.

Çin'li kurtarma uzmanı da bizimle foto çekti. Ve ayrıldı. Paylaşacağını veya haber olacağını bilmiyorduk. Ülkesine gittikten sonra kendi sosyal medya hesabında paylaşmış ve bizde haber oldu” ifadesini kullandı.

Bakmadan Geçme