Erdoğan: Malatya'da 14 bin konut 731 bin köy evinin yapımına bismillah dedik

2. tur yani 28 Mayıs'ta yeniden sandığa gidecek olan milyonlarca seçmen, 5 yıl boyunca görev alacak Cumhurbaşkanını seçecek.

Son Dakika Haberi. 2. tur yani 28 Mayıs'ta yeniden sandığa gidecek olan milyonlarca seçmen, 5 yıl boyunca görev alacak Cumhurbaşkanını seçecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün, Malatya'da depremzedelerle bir araya geldi. İlk durağı Malatya olan ve konteyner kentte depremzede vatandaşlarla bir araya gelen Erdoğan, coşkulu kalabalığa seslendi.

Deprem bölgesini eskisinden daha sağlam ve güvenli hale getirmekte kararlıyız"
Malatya'da 14 bin konut 731 bin köy evinin yapımına bismillah dedik. Muhalefetin olmadık iftiralar attığı Hatay Defne Devlet Hastanemizi hizmete açtık ve hasta kabulüne başladık. Muhalefet ne diyordu bu kadar sürede hastane mi olur diyordu. Yaparsak biz yaparız. Deprem bölgesini eskisinden daha sağlam ve güvenli hale getirmekte kararlıyız. Enkazlar temizlendikçe deprem bölgesinde hayat yeniden canlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan, 8. Cumhurbaşakanı Rahmetli Turgut Özal'ı andı
"Sevgi seliniz için şükranlarımı sunuyorum. Malatya yiğitliğin mertliğin şehridir. Malatya milli iradenin demokrasinin şehridir. Malatya toprağı bereketli bir şehirdir. Malatya'nın has evladı demokrasimizin yiğit savunucusu 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ı memleketinde bir kez daha rahmetle anıyorum. Malatya Turgut Özal'a nasıl sahip çıktıysa bizi de hiç
yalnız bırakmadı." Bize hep sahip çıktınız. Malatyalı sandığa giderek geleceğine sahip çıktı"

Bize yüzde 69,5'e varan oy verdi, bu Malatya'nın nerede durduğunu gösteriyor. Rekor düzeyde oy veren Malatya'ya teşekkür ediyorum." Malatya'nın sadece deprem yaralarını sarmayacağız hayallerinin de peşinden koşacağız. Toplam 323 milletvekiliyle Meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakı'na vererek istikrar sürsün, Türkiye büyüsün dediniz.

Recep tayyip Erdoğan Sandıklara sahip çıkacağız ifadesini kullandı. Cudi- Gabar'da günlük 100 bin varil üretim yapacağımız petrol müjdesini sizinle paylaştık. 28 Mayıs çok önemli 14 Mayıs'ta sergilediğimiz iradeyi 28 Mayıs'ta sandığa yansıtmaya var mıyız? Hayatta her şeyin kazası vardır ama sandığın yoktur. Rehavete kapılmayıp sandıklara sahip çıkacağız. Ben Malatya'ya güveniyor ve inanıyorum. Öyle bir seslenelim ki Sivas duysun. ifadesini kullandı.

Kaynak : Enson Haber

Bakmadan Geçme