Fas'ta 7.0 Şiddetinde Deprem 1305 ölü...

Fas'ta dün yerel saatle 23.10'da meydana gelen 7 büyüklüğündeki deprem, ülkede büyük yıkıma neden oldu. Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 1305'e, yaralıların sayısı ise 1832'ye yükseldi.

Son Dakika Haberler: Fas'ta dün yerel saatle 23.10'da meydana gelen 7 büyüklüğündeki deprem, ülkede büyük yıkıma neden oldu. Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 1305'e, yaralıların sayısı ise 1832'ye yükseldi.

Depremin merkez üssü, Marakeş şehrine bağlı El-Huz bölgesi olarak açıklandı. Deprem, başkent Rabat başta olmak üzere Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes kentlerini de etkiledi.

Depremde, binlerce ev ve iş yeri yıkıldı. Bina enkazında kalanları kurtarmak için kurtarma ekipleri çalışmalarına devam ediyor. Fas hükümeti, depremden etkilenen bölgelerde acil yardım çalışmalarını başlattı.

Depremin ardından Türkiye, İran, Mısır, İspanya ve Fransa gibi ülkeler, Fas'a yardım teklifinde bulundu. Fas, son 120 yılının en büyük depremiyle karşı karşıya. Deprem, Fas'ta büyük üzüntü ve endişe yarattı. Faslılar, depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Bakmadan Geçme