Filistin Direnişine Destek: Yahya Sinvar'ın Şehadeti İnönü Üniversitesi'nde Anıldı

İnönü Üniversitesi'ndeki çeşitli üniversite toplulukları, Filistin direnişinin önde gelen isimlerinden Yahya Sinvar'ın şehadeti üzerine ortak bir basın açıklaması düzenledi.

Malatya Haber: İnönü Üniversitesi'ndeki çeşitli üniversite toplulukları, Filistin direnişinin önde gelen isimlerinden Yahya Sinvar'ın şehadeti üzerine ortak bir basın açıklaması düzenledi.

Açıklamayı Kudüs Öğrenci Topluluğu Başkanı Eyüp Yiğit okudu ve Sinvar'ın Filistin davasına adanmış hayatını bir kahramanlık örneği olarak nitelendirdi. Yiğit, Sinvar'ın şehadetinin Filistin direnişini daha da güçlendireceğini ifade etti.

Açıklamada, İsrail'in Filistin halkına yönelik zulmüne ve Gazze'de işlenen suçlara dikkat çekildi. Özellikle İsrail'in son bir yılda Gazze'de gerçekleştirdiği katliamlar vurgulanarak, yaklaşık 45 bin kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Ayrıca Filistin topraklarının özgürlüğüne kavuşana dek mücadelenin devam edeceği de ifade edildi.

Açıklama, "Zalimler için yaşasın cehennem! Filistin özgürlüğüne kavuşana dek mücadelemiz devam edecektir!" sözleriyle sonlandırıldı.

Yasin Övüt

Bakmadan Geçme