İhsan Akın: Yirmi Milyonluk Projemizi Hayata Geçiriyoruz
İhsan Akın: Depremden sonra yaraları sarmaya eksikleri gidermeye ve yetiştiricilerimize, üreticilerimize ve çiftçilerimize ulaşmaya destek olmaya eksiklerini gidermeye çalıştık ve halen devam ediyoruz.
Son Dakika Haberleri: Malatya Tarım Platformu ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın: Depremden sonra yaraları sarmaya eksikleri gidermeye ve yetiştiricilerimize, üreticilerimize ve çiftçilerimize ulaşmaya destek olmaya eksiklerini gidermeye çalıştık ve halen devam ediyoruz.
İhsan Akın düzenlediği basın toplnatsında şunlara değindi. "Asrın felaketi büyük depremden etkilenen 11 ilde, en ağır yıkımı yaşayan ilimiz Malatya'mızda bizler ilk andan itibaren sahadayız yapılması gerekenleri Tarım ve Orman Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel müdürlüğümüz, il müdürlüğümüz ve ekibi ile birlikte yaraları sarmaya eksikleri gidermeye ve yetiştiricilerimize, üreticilerimize ve çiftçilerimize ulaşmaya destek olmaya eksiklerini gidermeye çalıştık ve halen devam ediyoruz ifadesini kullandı.
İhsan Akın, yaklaşık 4000 bin ton kaba ve kesif yem, 1500 civarında çadır, yaklaşık 2000 tane branda, nakdi mazot gübre vs. desteği, hayvan ilaç ve ilaçlama desteği, nakdi büyükbaş ve küçükbaş hayvancılara yem ücreti desteği bunlar verilmiş yapılmış olup yine depremde 0n bine yakın telef olan hayvanların yerine ayni hayvan desteği verilmesi çalışmaları devam etmekte olup yarın inşallah Kahramanmaraş ilimizde bu konu ile ilgili toplantı yapılacak bizlerde katılım sağlayacağız önümüzdeki günlerde inşallah bu telef olan hayvanların yerine hayvan verilecektir, dedi.
Yirmi milyonluk projemizi hayata geçiriyoruz
İhsan Akın, Tarım ve Orman il müdürlüğümüz, mera şube müdürlüğümüz ve hayvan sağlığı şube müdürlüğümüz ile birlikte ortak yaptığımız çalışmalar kapsamında yaklaşık yirmi milyonluk projemizi hayata geçiriyoruz inşallah Tarım ve Orman Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel müdürlüğümüzün desteklediği bu projedeki içerikler şunlar yayla ve meralarda çoban ve hayvan ihtiyaçlarını karşılama, mera ıslahı ve hayvan ıslahı kapsamındaki çalışmalar, çoban çadırı ve hayvan çadırı başta olmak üzere çelik sıvat sulak, beton sulak sıvat, artezyen vurulması, güneş paneli desteği gölgelik tuzlak vs parazit gezici mücadele araçları çoban ihtiyaçları karşılama desteği vs. olmak üzere bir çok kalem ile ilgili projemiz geçmiş olup bu anlamda tüm emeği geçenlere destek verenlere teşekkür ettiklerini ifade etti.
Gerekirse bedenimizi taşın altına koymalıyız
Bizler üretmeye yetiştirmeye ve kırsala sahip çıkmaya ve onların sesi olmaya iyi günde ve zor günde her zaman ve her yerde olduğu gibi yine devam edeceğiz. Onlar yeter ki üretmeye yetiştirmeye devam etsinler.Liyakat herhangi bir çalışma olmadan, üretim ve üretene destek olma anlayışı olmadan herhangi bir depremzedeye yardımcı olmadan sadece seçim zamanlarında ortaya çıkan levhadan ibaret bazı sivil toplum örgütleri, bazı iş adamı iş insanları, bazı siyasiler, bazı idareciler, yöneticiler ve sadece memur zihniyeti ile hareket eden zatlar, bu memleket hepimizin gerekirse bedenimizi taşın altına koyarak risk alarak burayı hep birlikte ayağa kaldıracağız.
Bu süreçte Malatya'mızı samimi davranarak koordineyi çok iyi sağlayıp kararlı olup ona göre hep birlikte çalışıp Memleketimizi ayağa kaldıracağız. Malatya olarak 6 Şubatta yaşadığımız depremden dolayı Devletten Milletten ve STK lardan önemli destekler geldi buralara bunları en iyi şekilde sahaya yansıtan bizlere yardımcı olan Tarım ve Orman il müdürlüğümüz ve ilçe müdürlüğümüz teknik personelleri emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Tarım Bakanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum ifadesini kullandı.