İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, akredite olan 16. Eczacılık Fakültesi Oldu.

Son Dakika Haberi: 2 yıldır devam eden Akreditasyon sürecinin sonunda, İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 'Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği' (ECZAKDER)  tarafından akredite edildi.  İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay akredite olan Eczacılık Fakültesi'ni ziyaret etti.

Son Dakika Haberi: 2 yıldır devam eden Akreditasyon sürecinin sonunda, İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi “Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği” (ECZAKDER) tarafından akredite edildi. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay akredite olan Eczacılık Fakültesi'ni ziyaret etti.

Eczacılık Fakültesine yapılan ziyarete, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nusret Akpolat, Prof. Dr. İbrahim Türkmen ile Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, Genel Sekreter Mustafa Gezer, Genel Sekreter Yardımcıları Ömer Çelik ve Yaşar Kalkan katıldı.

İnönü Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Eczacılık Fakültesi'nin Türkiye'nin en iyi eczacılık fakültelerinden biri olduğunu belirterek akreditasyonla ilgili “2023 yılının ilk müjdesini üniversitemizden Eczacılık Fakültesi vermiş oldu. Çünkü biz artık geldiğimiz seviyede kendimizi ancak evrensel ölçütlerle iddialı kılabiliriz. Bunların da en önemlisi kalite akreditasyon süreçleri ve bu süreçleri başarıyla geçmiş olmamızdır.”dedi.

Şimdi elimizde bir dayanağımız var. Testten ve değerlendirmeden geçmişiz. Çok önem verdiğim bir konu olduğu için çok mutlu oldum.” dedi.

Akreditasyon süreciyle ilgili bilgi veren Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Batçıoğlu, İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nin ülkemizde eğitim veren 58 Eczacılık Fakültesi arasında akredite olan 16. Eczacılık Fakültesi olmaya hak kazandığını ifade etti.

Fakültemizin yüksek standartlara sahip olduğunu bu alandaki tek yetkili kuruma onaylatmış olduk. Bundan sonraki hedefimiz bu standartları daha da yukarı taşımak olacaktır. Başta göz bebeğimiz öğrencilerimiz olmak üzere hepimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Bakmadan Geçme