İÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

TAKİP ET

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, medyanın işlevinin ve görevlerinin önemine değindiği mesajında şunları söyledi:

Dijitalleşme ile birlikte ortaya çıkan bilgi kirliliğine karşı gazetecilik meslek etiğinin önemine değinen Rektör Kızılay “Dijitalleşmeyle birlikte yazılı ve görsel medya, tek yönlü bilgilendirmeden çift yönlü ve eş zamanlı bilgi paylaşımına dönüşürken interaktif bilgi kirliliğine karşı gazeteciliğin mesleki ve etik normlarının önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Hukukun evrensel ilkelerini rehber edinerek, basın meslek ilkelerine bağlı, insan hak ve hürriyetleri ile özel hayata saygı çerçevesinde görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarına teşekkür borçluyuz.” dedi.

Rektör Kızılay, Malatya'da çalışan basın mensuplarının da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ederek şunları ifade etti:

“İnönü Üniversitesi olarak yaptığımız bilimsel, sanatsal, sosyal ve sportif aktivitelerin kamuoyuna duyurulması adına sürekli desteklerini gördüğümüz Malatya'mızdaki değerli basın mensuplarına çok teşekkür ederim. Basın mesleğine emek ve gönül veren, kamu vicdanının gözü, kulağı ve sesi olan tüm gazetecilerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Görevi başında hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum.”

Bakmadan Geçme