Kadınlara Aikido Dersi


Son Dakika Haberi: Kadınlara Aikido Dersi…
Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Malatya Gençlik Spor İl Müdürlüğünce Kadın Meclisi Üyelerine Aikido eğitimi verildi. Aikido nedir? Aikido nerelerde kullanılır? İşte haberin detayı…

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Malatya Gençlik Spor İl Müdürlüğünce, Kadın Meclisi Üyelerine savunma sporları hakkında bir eğitim programı düzenlendi.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut; “Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak savunma sporu ile ilgili bir eğitimi aldık. Günümüzde kadınların uğradığı şiddet hat safhaya ulaşmış durumda. Gerek eşlerinden gerek sokaklardan uğradıkları şiddete veya tacizlere karşı ne yapmamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor” dedi.

Saliha Bulut, “İnşallah bu sporun devamı da gelecek. Hanımlar bu konuda ne yapmasını gerektiğini bilirlerse daha az zarar göreceklerdir”dedi. Malatya Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nde görevli olan Muhammet Gülşen; son zamanlarda kadınlara yönelik şiddetin artığını üzülerek ifade ederek, erkeklerin bu tür haberlerden oldukça rahatsız olduğunu ve şiddetin biran önce son bulması gerektiğini söyledi.

Gülşen, “Kadın Meclisi üyeleri bugün kısaca Aikido nedir? Nerelerde kullanılır? Konusunda bilgiler verdik. Bu konuda tanıtım amaçlı Malatya Kent Konseyi ile birlikte ortaklaşa yapmış olduğumuz bir projemiz oldu. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bakmadan Geçme