Kaldırımı İşgal eden 14 İşyerine Ceza Kesildi

Arapgir Belediyesi Zabıta Ekipleri, vatandaşların kullanımına ayrılan kaldırımların iş yerleri tarafından işgal edilmesini önlemek amacıyla denetimlerine devam ediyor.

Malatya Haber: Arapgir Belediyesi Zabıta Ekipleri, vatandaşların kullanımına ayrılan kaldırımların iş yerleri tarafından işgal edilmesini önlemek amacıyla denetimlerine devam ediyor.

İlçe merkezinde araç ve yayaların yoğun olarak kullandığı yol ve kaldırımların işgalleri konusunda geçtiğimiz haftalarda yapılan koordinasyon toplantısı sonrasında, iş yeri sahiplerine uyarı yazıları tebliğ edildi.

Kurallara uymayanlara ise 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 38. maddesi uyarınca idari para cezası uygulanmaya başlandı.

Zabıta ekipleri, denetimler sırasında esnafı kaldırımların düzenli kullanılması konusunda bilgilendirirken, kurallara aykırı hareket eden 14 işyeri hakkında cezai işlem uygulandı.

Bu denetimlerle, hem çevre düzeninin korunması hem de vatandaşların kaldırımları daha rahat kullanmaları amaçlanıyor. Seyyar satıcılar ve iş yerlerine yönelik denetimlerin aralıksız süreceği belirtildi.

Bakmadan Geçme