Kale Belediyesi'nden 'Kıyı Turizmi Projesi'

Kale Belediyesi'nin Kıyı Turizmi Projesi, ilçenin doğal güzelliklerini ön plana çıkararak turizm potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için kolları sıvadı.

Son Dakika: Kale Belediyesi'nin Kıyı Turizmi Projesi, ilçenin doğal güzelliklerini ön plana çıkararak turizm potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için kolları sıvadı.

Kale Belediye Başkanı İhsan Özbay proje ile alakalı, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Murat Altundağ, Genel Sekreter Yardımcısı Nusret Mum, Yol Asfalt Daire Başkanı Ahmet Suat Soylu, Yol Şube Müdürü Mustafa Kaya, Merkez Yol Açma Müdürü Mustafa Tomo, Merkez Aykome Müdürü Doğan İnce ve Fen İşleri Müdürü Hüsnü Oruç ile bir araya gelerek kapsamlı görüşme gerçekleştirdi.

Pasif durumda bulunan Kalegöl Oteli yeniden işletmeye alınacağını belirten Kale Belediye Başkanı İhsan Özbay, Proje kapsamında bir aqua park, sahil yolu, su sporları alanları oluşturulacağını açıkladı.

Ayrıca Dedeköy Mahallesi'nde bir seyir terası yapılacağını aktaran başkan Özbay "Bu yatırımlar, ilçemizin turizm potansiyelini artırarak hem yerel halkımıza hem de ziyaretçilerimize daha kaliteli hizmet sunacaktır.
Başkan Özbay proje kapsamda yürütülen çalışmaların, Kale ilçesinin kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Kale belediye başkanı Özbay "İlçemizin doğal güzelliklerini ve eşsiz manzaralarını halkımızla buluşturmak için çalışmalarımız devam ediyor.

Özbay" Kale Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde oluşacak bu projeler ile birlikte ilçemize yeni bir bakış açısı kazandıracağız. Bu bağlamda Mahmut Dursun Mahallesinde Millet Bahçesi (Mesire Alanı) projesi için Projeler incelenmiş olup, Uzun zamandır Pasif durumda olan Kalegöl Otelin yeniden faaliyete geçmesi, devamında Salkımlı Mahallesine kadar uzanan Sahil Boyu yürüyüş alanları ve Sosyal ve kültürel alanlar oluşturarak ilçemizi turizm ilçesi haline getireceğiz" şeklinde konuştu.

Özbay "Ayrıca, Kumluyazı Mahallesinde alt yapısı için başlangıcı yapılmış olan Geniş Kapsamlı Seyir Terası Projemiz doğal güzellikleri ve panoramik manzarasıyla Kale'nin saklı cennetlerinden birisi. Bu güzellikleri herkesin doya doya izleyebileceği bir mekân olacağı ve şehir yaşamının stresinden uzaklaşarak, doğayla buluşabileceğiniz bir noktası oluşturacağız." Şeklinde konuştu.
Özbay Bu projeler sadece bugünün değil, yarının da Kale'si için büyük bir adım olduğunu açıkladı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme