Kale Hükümet Konağı'ndaki Hasar Nedeniyle Toplantı Bahçede Gerçekleşti

Malatya'nın Kale ilçesinde dün meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından birçok yapı hasar gördü.

Deprem: Malatya'nın Kale ilçesinde dün meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından birçok yapı hasar gördü. Bu yapılar arasında Kale Hükümet Konağı da yer aldı. Binada meydana gelen hasarlar nedeniyle afet koordinasyon toplantısı, konağın bahçesinde gerçekleştirildi.

Toplantıya, AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoptak ve AFAD Başkanı Okay Memiş telefon bağlantısıyla katılım sağladı. Toplantı, ilçedeki acil ihtiyaçlar ve güvenlik önlemleri üzerine bilgi alışverişi ile sürdü. Kale Belediye Başkanı İhsan Özbay, “Bu süreçte en hızlı ve etkili şekilde hareket etmek için elimizden geleni yapıyoruz,” dedi.

Başkan Özbay, kaymakamlık, jandarma, emniyet güçleri, AFAD, Kızılay yetkilileri, AK Parti ilçe başkanlığı ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de toplantıda hazır bulunduğunu belirtti. Kale Hükümet Konağı'nın duvarlarındaki hasar nedeniyle toplantıyı bahçede yaptıklarını açıklayan Özbay, binanın hasar durumu ile ilgili detaylı incelemelerin devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Toplantının ardından geçici yardım merkezleri ziyaret edilerek, yapılan çalışmalar yerinde incelendi.

Bakmadan Geçme