Kendi enerjimizi kendimiz üreteceğiz' dedi.

Malatya Son Dakika Haberi: Büyükşehir'den Güneş Enerji Santrali (GES) çalışmalarına devam ediyor. Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, artan enerji maliyetlerini en aza indirgemek adına Güneş Enerji Santrali (GES) çalışmalarına devam ediyor.

Malatya Son Dakika Haberi: Büyükşehir'den Güneş Enerji Santrali (GES) çalışmalarına devam ediyor. Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, artan enerji maliyetlerini en aza indirgemek adına Güneş Enerji Santrali (GES) çalışmalarına devam ediyor.

Yeşilyurt İlçesi Yaka Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve birinci etap çalışmaları tamamlanan GES tesislerinde incelemelerde bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ilgililerden bilgiler aldı.

Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğünün kendi imkânlarıyla çalışmalarını yaptığı, Yeşilyurt İlçesi Yaka Mahallesi'nde toplamda 10 MW (1 MW = 1.7 milyon KWh) gücündeki tesisin ilk etap çalışmaları tamamlandı. İkinci etap çalışmalarıyla birlikte tesisin tam kapasite çalışmasıyla 17 milyon KWh elektrik üretimi gerçekleştirilecek.

Güneş enerji santralimiz MASKİ'nin yüzde 30'luk enerji ihtiyacını karşılayabilecek. Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan'ın talimatlarıyla güneşi verimli olan Arapgir ilçemizde de 400 dönüme yakın yerin tahsisini aldık. Arapgir'de de çalışmalarımıza başladık. Önümüzdeki yıllar içerisinde Büyükşehir Belediyemizin ve MASKİ'nin enerjiyle ilgili bir problemi olmayacak. Kendi enerjimizi kendimiz üreteceğiz” dedi.

Bakmadan Geçme