Keskin: 'Ahilik, Adalet, Yardımlaşma ve Ahlakın Simgesidir'

Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Ahilik Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, Ahilik ilkelerinin günümüzde her zamankinden daha fazla önem taşıdığını vurguladı.

Son Dakika: Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Ahilik Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, Ahilik ilkelerinin günümüzde her zamankinden daha fazla önem taşıdığını vurguladı.

Keskin, Ahilik Teşkilatı'nın 13. yüzyılda Ahi Evran tarafından kurulduğunu ve Osmanlı Devleti'nde yaygınlaştığını belirterek, Ahilik'in toplumun ahlaki, mesleki ve ekonomik yapısını şekillendiren köklü bir Türk-İslam esnaf teşkilatı olduğunu söyledi.

Keskin, Ahilik Teşkilatı'nın yardımlaşma, adalet ve ahlakı teşvik ederek toplumsal huzuru hedeflediğini ifade etti. Bu teşkilatın, güçlü ile zayıf, zengin ile fakir arasındaki adaletli ilişkilerle toplumun barış içinde yaşamasını sağladığını belirtti.

Günümüzde Ahilik ilkelerinin daha da önemli olduğunu vurgulayan Keskin, özellikle haksız rekabet ve güvensizlik ortamında bu ilkelerin toplum için büyük bir ihtiyaç olduğunu söyledi. Ayrıca Ahilik'in, müşteri memnuniyeti, kaliteli üretim ve mesleki eğitim gibi prensiplerinin günümüz işletmelerine örnek teşkil etmesi gerektiğine dikkat çekti.

Malatya'da depremden dolayı Ahilik kutlamalarının son iki yıldır yapılamadığını da ifade eden Keskin, şehrin yeniden ayağa kalkmasıyla bu etkinliklerin eski coşkusuyla devam edeceğini belirtti.

Bakmadan Geçme