Kurslar hem ekonomiye hem de psikoloji olarak iyi etkiler yaratıyor...

Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kernek Külliyesi'nde açılan kurslar, kadınlara hem meslek edinme fırsatı sunuyor hem de onların ihtiyaçlarını karşılayarak aile ekonomilerine katkı sağlamalarına yardımcı oluyor.

Son Dakika: Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kernek Külliyesi'nde açılan kurslar, kadınlara hem meslek edinme fırsatı sunuyor hem de onların ihtiyaçlarını karşılayarak aile ekonomilerine katkı sağlamalarına yardımcı oluyor.

İl Halk Eğitim Merkezi ile koordineli olarak yürütülen dikiş, el sanatları ve kültür-sanat kursları, kadınların becerilerini geliştirmeleri ve kariyer fırsatları yakalamaları için önemli bir fırsat sunuyor.

Özellikle Hazır Giyim Kursu, kadınların dikiş ve tasarım alanında profesyonel beceriler edinmelerine olanak sağlarken, kendi kıyafetlerini tasarlayıp dikerek özgüven kazanmalarına da yardımcı oluyor. Ayrıca kursa katılanlar, eski kıyafetlerden geri dönüşüm sağlayarak modern tasarımlar yapıyor ve bu becerileriyle çeşitli iş kollarında istihdam imkânı elde edebiliyorlar. Kursu başarıyla tamamlayan kadınlar, kendi işlerini kurarak ekonomik kazanç elde edebilme fırsatına da sahip oluyorlar.

Moda Tasarım Öğretmeni Elif Koyunoğlu, kursiyerlerin 2-3 ay gibi bir süre içinde iyi seviyede ürün çıkartabilecek hale geldiklerini ve bu kursların hem kişisel hem de ekonomik anlamda büyük katkı sağladığını vurguladı. Kursiyerler de kurslara katılmanın kendilerine hem maddi hem de manevi faydalar sağladığını dile getirdi. Handan Talu, kursların motivasyon artırıcı ve sosyal bir ortam sunduğunu ifade ederken, Semiha Tuncel kursun aile ekonomisine katkıda bulunmalarını sağladığını ve psikolojik olarak da olumlu etkiler yarattığını belirtti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, kadınların toplumsal yaşama ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla bu tür eğitimler sunmaya devam ediyor ve eğitim almak isteyen kadınları erken kayıt yaptırmaları konusunda uyarıyor.n yollar ve grup yollarında yatay ve düşey trafik işaretlemelerini titizlikle yaparak, Malatya genelinde daha güvenli ve konforlu ulaşım sağlamak için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

Bakmadan Geçme