MAGİNDER: '20 günlük bakım kimin fikri? Merak ediyoruz!

Beylerderesi Viyadüğü'nde Karayolları tarafından başlatılan bakım çalışmaları, bölgede ciddi trafik sıkışıklıklarına yol açtı.

Son Dakika: Beylerderesi Viyadüğü'nde Karayolları tarafından başlatılan bakım çalışmaları, bölgede ciddi trafik sıkışıklıklarına yol açtı.

Bu durum, Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) tarafından eleştirildi. MAGİNDER, yaptığı açıklamada, bakım çalışmalarının zamanlamasının yanlış olduğunu belirtti ve vatandaşların şehre dönüş döneminde köprünün kapatılmasını eleştirdi.

Açıklamada, “Yaklaşık 3 aydır okullar kapalı, birçok vatandaş tatilde veya köylerinde iken, şehre dönüş döneminde köprünün 20 gün boyunca bakıma alınmasını kimin düşündüğünü merak ediyoruz" ifadelerine yer verildi. MAGİNDER, Beylerderesi Viyadüğü'nün doğu ile batıyı birbirine bağlayan önemli bir geçiş noktası olduğunu vurgulayarak, bu köprüyü kapatarak hem şehir dışından gelen hem de şehir içinde yaşayan vatandaşların mağdur edildiğini belirtti.

MAGİNDER, köprünün bakım sürecinin hızlandırılması gerektiğini vurgulayarak, "Bu köprünün bakıma alınması gerekiyor, ancak zamanlaması çok yanlış. Çalışmaların daha fazla ekip ile bir hafta içinde tamamlanmasını istiyoruz. 420 metrelik bir köprünün bakımı 21 gün sürmemeli" dedi. Dernek, ayrıca olası büyük bir afette Beylerderesi Viyadüğü'ne alternatif bir yolun oluşturulması gerektiğini ve eski Beylerderesi yolunun aktif hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Açıklamada, İkizce'de yapımı süren binlerce TOKİ konutuna dikkat çekilerek, bu konutlara yerleşecek vatandaşların ulaşım sorununun çözülmesi gerektiği ifade edildi. Organize sanayi bölgesinde mevcut trafik yoğunluğunun zaten çözülmediği belirtilirken, acil durumlar için mevcut durumda ambulans ve hasta taşıyan araçların karşıya geçişinin saatler sürdüğü vurgulandı. 21. yüzyılda bu durumun kabul edilemez olduğu belirtildi ve köprünün hızla tamamlanması gerektiği ifade edildi.

MAGİNDER, 25 yıldır tamamlanamayan Kuzey Çevreyolu'nun da acilen bitirilmesi gerektiğini belirterek, "Şehrin seçilmiş milletvekilleri ve belediye başkanlarına sesleniyoruz, bu köprü Malatya'ya yakışmıyor. Şehrin sahipleri bizleriz ve vekaletimizi sizlere verdik. Lütfen artık bu şehrin halkına çile çektirmeyin" ifadelerine yer verdi.

Dernek, şehrin iyi yönetilmediğini belirterek, tüm sivil toplum kuruluşlarını ortak akıl ve istişareye davet etti ve “Bu şehri birlik ve beraberlik ayağa kaldırır” dedi. MAGİNDER, yanlış olanı eleştirmeye ve doğru yapılan her şeyi desteklemeye devam edeceklerini de belirtti.

Bakmadan Geçme