Malatya'da Engelsiz Spor Merkezi, Engelli Bireylere Farklı Spor Dalları Sunuyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli bireylerin yaşam standartlarını artırmak amacıyla hizmet veren Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi, çeşitli spor ve eğitsel aktivitelerle dikkat çekiyor.

Malatya Haber: Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli bireylerin yaşam standartlarını artırmak amacıyla hizmet veren Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi, çeşitli spor ve eğitsel aktivitelerle dikkat çekiyor.

Yüzme, fitness, para atletizm, okçuluk, masa tenisi ve bilek güreşi gibi aktiviteler sunan merkez, engelli bireylerin sosyalleşerek daha aktif bir yaşam sürmelerine katkı sağlıyor.

Merkezde, engelli bireylerin motorik gelişimlerini destekleyen eğitsel oyunlar ve hobi bahçeleri bulunuyor. 32 engelli birey bu eğitim hizmetlerinden yararlanırken, hobi bahçeleri ile aileleriyle birlikte toprakla uğraşarak hem moral kazanıyor hem de kendi ürünlerini yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Okçuluk sporuyla ilgilenen 12 engelli birey de merkezde bu sporu aktif olarak yapıyor.

Okçuluk sporcusu Fatih Batı, merkezin sağladığı imkanları överek, engelli bireylerin bu merkezi daha fazla kullanmaları gerektiğini vurguladı ve Büyükşehir Belediyesi ile eğitmenlerine teşekkür etti.

Bakmadan Geçme