Malatya'daki binalar Elazığ'da olsa Elazığ Belediyesinden geçemezdi

Malatya Kent Konseyi tarafından 'Deprem Sonrası Malatya'nın Geleceği Çalıştayı düzenlendi. Programa Malatya Valisi Hulusi Şahin'in sitem dolu konuşması damgasını vurdu.

Son Dakika Haberi: Malatya Kent Konseyi tarafından ‘Deprem Sonrası Malatya'nın Geleceği Çalıştayı düzenlendi. Programa Malatya Valisi Hulusi Şahin'in sitem dolu konuşması damgasını vurdu.

Vali Şahin ”Orta hasarlı yapıları hafif hasarlıya çevirmek için uğraşılmaması gerekir. Son günlerde bakıyoruz. O ilk günkü travmalar geçmiş. Can meselesi bitmiş. Millet mal peşine düşmüş. Tekrar binaları kurtarmanın telaşı var. Lütfen böyle bir ucuzluğa düşmeyelim. Tekrar bir daha aynı acıları yaşamayalım. Bunu yapmak kolay karar vereceğiz acı reçeteyi içeceğiz ki vücut iyileşsin. Lütfen bu çalıştayda bize yeni reçeteler getirin. Getirin ki bu meseleyi çözelim. İlaç neyse en acısı da olsa içmeye hazırız” ifadesini kullandı.

Taşıyıcı elemanlarda tasarım kuralları hakkında konuşan Fırat Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ömer KELEŞOĞLU “Açık konuşmak istiyorum” diyrek ekledi “Malatya'daki binalar Elazığ'da olsa Elazığ Belediyesi'nden geçemezdi” ifadesini kullandı. Bu sözleri salonda alkış aldı. Alkışlarla birlikte bazı katılımcılar Malatya Büyükşehir Beldiye Başkanı Selahattin Gürkan'ın "Biz Depreme Hazırdık" sözlerine cevap olsun “Bu da kapak olsun” dediği duyuldu.

Prof. Dr. Ömer KELEŞOĞLU konuşmasına şöyle devam etti. "Kimseyi suçlamak istemiyorum ama biz bundan sonraki sürece bakacağız. Ben savıcı olsam ilk önce, demircileri içeri atardım sonra duvarcıları. Bunu kötü niyetle söylemiyorum çünkü demirciler tevzileri bağlamıyorlar tevzileri atmıyorlar, sıklaştırmaları yok, bunu yapı denetimi nasıl kabul ediyor” ifadesini kullandı.

Bakmadan Geçme