Malatya'daki Öğretmenler Zor Durumda

Eğitim Gücü Sen Malatya İl Başkanı Yusuf YILMAZOĞLU 6 Şubat 2023 depremlerinde yıkılan Malatya'daki öğretmenevinin hâlâ yeniden inşa edilmemiş olmasındak dolayı açıklamalardan bulundu.

Malatya Haber: Eğitim Gücü Sen Malatya İl Başkanı Yusuf YILMAZOĞLU 6 Şubat 2023 depremlerinde yıkılan Malatya'daki öğretmenevinin hâlâ yeniden inşa edilmemiş olmasındak dolayı açıklamalardan bulundu.

Eğitim Gücü Sen Malatya İl Başkanı Yusuf YILMAZOĞLU, Yendiden inşa sürecinin başlamaması, şehirdeki öğretmenlerin ve halkı belirsizlik içinde bırakıyor dedi.

Yusuf YILMAZOĞLU "Malatya'daki öğretmenevinin yeniden yapılmasına dair net bir planlama olmaması, şehrin sosyal ve eğitim hayatını olumsuz etkiliyor. Eğitim Gücü Sendikası, yetkilileri harekete geçmeye çağırıyor."ifadesini kullandı.

Yusuf YILMAZOĞLU, öğretmenevinin yeniden inşasının gecikmesinin nedenleri arasında bürokratik süreçlerin yavaş işlemesi ve finansal kaynakların yetersizliği yer alıyor. Eğitim Gücü Sendikası, bu durumun öğretmenler için sosyal bir boşluk yarattığını vurguladı.

Yusuf YILMAZOĞLU, deprem sonrası Malatya'da öğretmenevinin yeniden inşa edilmemesi, öğretmenlerin sosyal dayanışma ve mesleki ihtiyaçlarını karşılamada ciddi bir eksiklik oluşturuyor. İnşa sürecindeki belirsizlik, kamuoyunda hayal kırıklığına neden oluyor"şeklinde konuştu.

Bülten

Bakmadan Geçme