Malatya Kent Konseyinde Çocuk Meclis Başkanını Seçti

Malatya Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Meclisi, Olağan Genel Kurul Toplantısı ile yeni başkanını ve yürütme kurulu üyelerini seçti.

Malatya Haber: Malatya Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Meclisi, Olağan Genel Kurul Toplantısı ile yeni başkanını ve yürütme kurulu üyelerini seçti.

MABESEM Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Çocuk Meclisi'nin tanıtım videosu izlendi.

Dr. Hasan Batar, çocuklara Kent Konseyi'nin çalışmaları hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak, çocukların demokratik bir ortamda başkan ve yürütme kurulu üyelerini seçeceklerini vurguladı.

Çocuk Meclisi Eski Başkanı Ravzanur Güde, önceki çalışmalarını özetleyerek, meclis başkanlığının sona erdiğini ancak yeni seçilecek başkanlar için bunun bir başlangıç olduğunu söyledi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Toplantıda, şair ve yazar Nilüfer Zontul Aktaş'ın divan başkanlığında yapılan seçimde 40 çocuk adaylıklarını açıkladı. Yapılan oylamanın ardından Esmanur Aras Çocuk Meclisi Başkanı, Zeynep Masal Bircan ise Başkan Yardımcısı olarak seçildi. Yeni başkan Esmanur Aras, eski başkan Ravzanur Güde'ye yaptığı çalışmalar için plaket takdim etti.

Bakmadan Geçme