Malatya'nın Tahıl Ambarı Arguvan'da Arpa Hasadına başlandı.

Malatya'nın tahıl ambarı Arguvan'da arpa hasadına başladı.

Son Dakika Haberi: Malatya'nın tahıl ambarı Arguvan'da arpa hasadına başlandı.

Eskide Arguva'da türkülerle başlardı hasatlar. Şimdi çiftçilerin yüzünde buruk ve hüzün var. Önce deprem sarılsıldı, ardından ekinleri vuran sağanak yağışlar ve dolu. Yaşanan olumsuzluklara rağmen hayat kaldığı yerde devam etti. Tabiat ana üzerine düşe görevi yaparak, Arguvan'ın bazı bölgelerinde verimin iyi olması, az da olsa vatandaşların yüzünü güldürdü.

Her daim Arguvan'ın acısını ve mutluluğuna ortak olan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet KIZILDAŞ, çiftçilerin hasat zamanında yalnız bırakmadı. Başkanı Mehmet KIZILDAŞ ve beraberinde Arguvan Ziraat Odası Başkanı Turan Aslantürk ile Arguvan'ın düzünde, ekili olan arpa hasadına başlayan çiftçiler ziyaret etti.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet KIZILDAŞ Yaptığı açıklamada " Eskiden halkımız türkülerle karşılardı hasat dönemini. Ama akaryakıtta peş peşe gelen zamlar, biçer döver fiyatlarındaki artış çifçilerin belini büktü. Bu kış mevsiminin kurak geçmesi, nisan ve mayıs aylarında etkili olan şiddetli yağmur ve geçen hafta yaşanan dolu yağışı nedeniyle ne yazık ki buruk karşıladık.


Başkan KIZILDAŞ "Tüm bu olumsuzluklara rağmen belirli bölgelerimizde verimin yüksek olması ise bizleri mutlu etti. Mahsulleri hasar gören vatandaşlarımıza tekrardan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, çiftçilerimize bereketli bir sezon diliyorum" ifadesini kullandı.

Bakmadan Geçme