Malatya Tanıtım Günlerinde Akçadağ Rüzgârı

MAKON (Malatya Konfederasyonu) ve MASTÖB (Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği)  tarafından, İstanbul Yenikapı'da organize edilen 'Malatya Tanıtım Günleri' düzenlenen törenle açıldı.

Son Dakika Haberleri: MAKON (Malatya Konfederasyonu) ve MASTÖB (Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği) tarafından, İstanbul Yenikapı'da organize edilen “Malatya Tanıtım Günleri” düzenlenen törenle açıldı. 15 Ekim Pazar gününe kadar açık kalacak olan Tanıtım Günlerinde Malatya'nın kültürel, sosyal, turistik ve yöresel değerlerinin tanıtılmasının yanı sıra, yerel ürünlerin satışı da yapılıyor.

Akçadağ Standı, matem standı
Tanıtım Günlerinin en dikkat çekici etkinliğini Akçadağ Belediyesi düzenledi. Akçadağ Belediyesi açmış olduğu standını, 6 Şubat Depremler zincirinin yerle bir ettiği Malatya'nın ve Akçadağ'ın yıkılmış ve harap olmuş halini siyah zeminde fotoğraf ve yazılarla donattı. Tanıtım günlerini görmek için gelenler, Akçadağ Standında duygulu anlar yaşadı. Depremde yardım elini uzatan kuruluş ve şahıslara vefasını gösteren Akçadağ Belediyesi, ayrıca ağır bir süreç geçiren Akçadağ ve Malatya'nın gündemde kalmasını ve Türkiye'nin unutmamasını sağlayacak mesajlar verdi.

Tanıtım günlerinde bir konuşma yapan Akçadağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Eyüp Işık, “Biz buraya sadece yöresel değerlerimizi tanıtmaya değil, 6 Şubatta başımıza gelen bu büyük felaketi ve acılarımızı da tanıtmaya geldik. 6 Şubattan bu yana bize yardım eden kuruluş ve şahıslara teşekkür ediyor, bundan sonra da yanımızda olmalarını istiyoruz.” dedi.
Akçadağ Belediyesi'nin depremi ön plana çıkaran çalışması, stant düzenlemesi ve anlayışı ziyaretçiler tarafından taktirle karşılandı.

Deprem şehitleri anısına Akçadağ Pilavı ikramı
Akçadağ Belediyesi, ayrıca deprem şehitlerinin anısına Akçadağ Pilavı ikramında bulunup mevlit okuttu. Pilav ikramı sırasında yapılan konuşmalarda, depremde vefat eden vatandaşlarımıza dua edilip, yaralılara şifa temennisinde bulunuldu.
Tanıtım günlerinde açtığı anlamlı standı ve ikramları ile Malatya'nın sesi olan Akçadağ Belediyesi Başkanı Ali Kazgan, Başkan Yardımcısı Eyüp Işık, Mustafa Menge ve emeği geçen bütün çalışanlarını tebrik ediyor, hayırlarının Allah katında kabul olmasını niyaz ediyoruz.

Alişan Hayırlı

Bakmadan Geçme