Malatya Yeni Cami'nin Yıkım İşleri Başladı...

Malatya'nın simgesi olan Yeni Cami, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde ağır hasar görmüş ve kullanılamaz hale gelmişti. Malatya Valiliği, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve hayırsever iş insanı Bayram Kızılaslan arasında imzalanan protokol ile Yeni Camii'nin yeniden inşa edilmesi kararlaştırılmıştı.

Youtube Kanalı
Abone Ol

Malatya Son Dakika Haberleri: Malatya'nın simgesi olan Yeni Cami, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde ağır hasar görmüş ve kullanılamaz hale gelmişti. Malatya Valiliği, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve hayırsever iş insanı Bayram Kızılaslan arasında imzalanan protokol ile Yeni Camii'nin yeniden inşa edilmesi kararlaştırılmıştı.

İmzalanan protokol çerçevesinde, Yeni Cami'nin yıkım işleri hafta içi itibariyle başlandı. Cami'nin sağlam kalan taşlar, bir bir sökülerek numaralandırılıyor. Numaralandırılan taşlar güvenli bir alanda muhafaza edilerek, camii'nin inşasında tekrar kullanılacak. Yeni Camii'nin 900 günde inşa edilmesi planlanıyor.

Sökülen taşlar büyük bir titizlikle numaralandırılıyor
Yeni Camii'nin taşları, büyük bir titizlikle sökülüyor. Taşlar, numaralandırılarak güvenli bir alanda muhafaza ediliyor. Bu sayede, Yeni Camii'nin inşasında kullanılacak taşlar, tekrar eski yerlerine getirilebilecek.

Taşların sökülmesi işlemi, deneyimli ekipler tarafından yapılıyor. Ekipler, taşları sökerken herhangi bir zarar görmemesi için büyük bir dikkat gösteriyor.

Yeni Camii'nin inşası, Malatya'nın tarihi ve kültürel mirasının korunması açısından önemli bir proje olarak görülüyor.

Bakmadan Geçme