Malatyalı Son Lider Recai KUTAN Hayatını Kaybetti.

Milli Görüş Hareketi'nin öncü isimlerinden ve Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan, 94 yaşında hayatını kaybetti.

Son Dakika: Milli Görüş Hareketi'nin öncü isimlerinden ve Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan, 94 yaşında hayatını kaybetti.

Kutan, bir süredir tedavi gördüğü Güven Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Bu üzücü haberi Saadet Partisi resmi bir açıklamayla duyurdu ve Kutan'ın vefatının Milli Görüş camiası ve Türkiye için büyük bir kayıp olduğunu belirtti.

Recai Kutan, 1930 yılında Malatya'da doğdu ve İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden 1952 yılında mezun oldu. Siyasi kariyerine, Milli Selamet Partisi'nde (MSP) Genel Başkan Yardımcılığı göreviyle başlayan Kutan, 1977'de İmar ve İskân Bakanı, 1996-1997 yılları arasında ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yaptı.

Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın yakın çalışma arkadaşı olan Kutan, Refah Partisi'nin kapatılmasının ardından kurulan Fazilet Partisi'nin genel başkanlığına seçildi ve ardından Saadet Partisi'nin kurucuları arasında yer aldı. Saadet Partisi'nin kurucu genel başkanı olarak görev yapan Kutan, ayrıca Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanlığı görevini de yürütüyordu.

Bakmadan Geçme