Merkezi idare, her şeyi Ankara'dan hâl edilmeye çalışıyor

Merkezi idarenin, her şeyi Ankara'dan hâl edilmeye çalışılıyor

Son Dakika Haberi: Deva Partisi Malatya İl Başkanı Sinan Akıncı Malatya gündeöine dair bir basın açıklaması yaptı. sonrası

Sinan AKıncı yaptığı açıklaamda şunlara değindi. O korkunç deprem sabahının üzerinden neredeyse 3 ay geçti. Afetin 3. günü enkaza dönen şehrimizin yıkılmayan billboardlarına reklam döşeyenler geçen onca süre içinde “gelecek günlerde bizi bekleyen sorunlara” dair cümle kuramıyorlar. Malatya insanı büyük bir umutsuzluk içinde yaşamaya çalışıyor. Çaresizlik bütün deprem bölgesiyle birlikte Malatya insanını da kuşatmış durumda olguğunu açıkladı.

Merkezi idarenin, her şeyi Ankara'dan organize etme tutumu, var olan sorunları daha da içinden çıkılmaz hâle getiriyor.

Sİnan Akıncı; "Şehrimiz yeniden imar edilmeyi beklerken, bunun yereldeki birikimle olacağını düşünmüştük. Mimarlar odası, mühendisler odası, esnaf örgütlenmeleri, belediyeler planlamanın dışında tutularak tek adam sisteminin sonucu “Ankara'dan” hâl edilmeye çalışılıyor. Bunun aklımıza siyasi iktidarın yandaş müteahhitleri kollamasını getireceğini ifade etmeliyim. dedi.

Yerel aktörlerin fikirlerinin alınmaması ben yaptım oldu aklı, ileride daha büyük sorunlara yol açacaktır. Malatyalı şehrinin geleceğinde inisiyatifsiz bırakılamaz.

Bakın Atabey İskelesi parkı 2019 yılında, sahada yeterince analiz yapılmadan ve yerel uzmanlara danışılmadan yapılmıştı, sonuç ne oldu? Park su seviyesinin altında kaldı.

Bugün ise Sürgü Barajı'nın gövdesinin yanına konteyner kent kuruluyor. Yarın buralar yapılaştığında daha büyük felaketlere yol açabilir.

Projeleri onaylanmış az katlı yapılara inşaat izni verilmezken, ki aynı bölgede TOKİ eliyle inşaatlar devam ediyor, tarım arazilerinde şimdilerde gecekondu yapılaşmaları hızla gelişiyor. Yerel yöneticilerin hiç suçlu(!) bulunmadığı depremde bütün suç müteahhitlere yıkılmıştı. En azından onaylanmış az katlı inşaat projeleri devam ettirilmelidir.

Malatya'da Şire Pazarı, Bakırcılar Çarşısı, Balıkçı ve Kasaplar pazarı, Kadayıfçılar, Şarküteriler, Yöresel ürün satışı yapan küçük esnaf yerle bir olmuş durumda. 20 bini bulan yıkılmış işyerlerinin yanında, adı geçen ticaret merkezlerinin de ruhunu kaybedeceğiz bu gidişle.

Bakmadan Geçme