Montana Belediyesi Heyeti Başkanımız Tutdere'yi Ziyaret Etti

Bulgaristan Montana Belediyesi heyeti, Avrupa Birliği destekli 'İklim Değişikliğine Uyum İçin Ortak Eylemler' projesi kapsamında Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'yi ziyaret etti.

Son Dakika: Bulgaristan Montana Belediyesi heyeti, Avrupa Birliği destekli "İklim Değişikliğine Uyum İçin Ortak Eylemler" projesi kapsamında Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'yi ziyaret etti.

Ziyaret, Türkiye Belediyeler Birliği'nin ana faydalanıcı olduğu, Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme-II: Yeşil Bir Gelecek İçin Eşleştirme Hibe Programı çerçevesinde gerçekleşti.

Bu proje, 2023 Ekim ayında başlamış olup 2024 Ekim ayında sona erecek. Proje kapsamında, Mayıs ayında Başkan Tutdere liderliğinde Bulgaristan'a bir teknik gezi düzenlenmiş ve Adıyaman Belediyesi, çevre eylem planını oluşturmuştu. Ayrıca, belediye halkı, personeli ve öğrencilere yönelik çeşitli eğitimler düzenlendi.

Projenin son aşamasında, Montana Belediyesi heyeti Adıyaman'a teknik geziler ve seminerler düzenlemek üzere gelmiş bulunuyor. Başkan Tutdere, bu ortak çalışmanın Adıyaman'da çevre bilincini artıracağını ve iklim değişikliğiyle mücadelede önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Proje, Adıyaman'da yapılacak etkinliklerin ardından tamamlanacak.

Bakmadan Geçme