Mücbir Sebep Halindeki Bölgeler İçin GSS Borçları Affedilmeli

Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, mücbir sebep halinin devam ettiği deprem bölgelerinde yaşayan vatandaşların biriken Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının silinmesi talebinde bulundu.

Son Dakika: Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, mücbir sebep halinin devam ettiği deprem bölgelerinde yaşayan vatandaşların biriken Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının silinmesi talebinde bulundu.

Sadıkoğlu, 1 Ocak 2025'ten itibaren borçları ödenmezse 9 milyondan fazla kişinin sağlık hizmetlerinden yararlanamayacağına dikkat çekti.

“Depremzedelerin Bu Borçları Ödeyecek Gücü Yok”

Geçtiğimiz ay Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın katılımıyla düzenlenen İş Dünyası İstişare Toplantısında söz alarak konuyu gündeme taşıyan Sadıkoğlu, özellikle deprem bölgesindeki esnaf, çiftçi ve işsiz vatandaşların bu borçları ödeyecek durumda olmadığını vurguladı. Deprem sonrası GSS borcu olan vatandaş sayısının ciddi oranda arttığını belirten Sadıkoğlu, devletin sosyal sorumluluk anlayışı gereği bu borçların affedilmesi gerektiğini söyledi.

“Mücbir Sebep Halindeki Bölgeler İçin GSS Borçları Affedilmeli”

Sadıkoğlu, Malatya, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yaşayan GSS borçlularının durumunun tekrar değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Konuyla ilgili resmi taleplerini Cumhurbaşkanlığı ve ilgili bakanlıklara ilettiklerini belirterek, depremzedelerin yanında olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Bakmadan Geçme