Oğuzların Tarihi ve Kültürel Mirası Arapgir'de Konuşuluyor

IV. Uluslararası Oğuzlar Sempozyumu, Arapgir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 11-13 Ekim tarihleri arasında Arapgir Samime Aydınlar Kültür Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

Malatya Haber: IV. Uluslararası Oğuzlar Sempozyumu, Arapgir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 11-13 Ekim tarihleri arasında Arapgir Samime Aydınlar Kültür Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

11 Ekim'de başlayan sempozyum, açılış programı kapsamında saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmaları; Çepni Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Genç, Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Mustafa Talas, Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahire Hüseynova ve Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu tarafından yapıldı.

Sempozyumun ilk gününde “Tarih İçinde Oğuz Türklüğü” konferansını Prof. Dr. Necati Demir sundu. Ardından düzenlenen "Aile Paneli" ve "Tarih Paneli" gibi çeşitli akademik oturumlarda, Türkiye ve Azerbaycan'dan önemli akademisyenler sunumlar gerçekleştirdi.

Farklı salonlarda, tarih, kültür ve Oğuz Türklerinin aile yapısı gibi konular ele alındı. Programın bu ilk günü, oturumların tamamlanmasıyla sona erdi.

Sempozyum, Türk dünyasının tarihsel ve kültürel bağlarına ışık tutmaya devam edecek.

Bakmadan Geçme