Sadıkoğlu: 'Depremzedelerin Sesi Duyulmalı'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, depremin ardından devam eden mücbir sebep süresinin sona ermesine bir ay kala önemli açıklamalarda bulundu.

Malatya Haber: Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, depremin ardından devam eden mücbir sebep süresinin sona ermesine bir ay kala önemli açıklamalarda bulundu.

Sadıkoğlu, bölgedeki esnaf, tüccar ve sanayicinin yaşadığı ekonomik ve sosyal zorlukları dile getirerek, 30 Kasım'da sona erecek mücbir sebep süresinin uzatılmasını talep etti.

Fahri Kayahan bölgesinde konteynerlerde faaliyet gösteren firmaları ziyaret eden Sadıkoğlu, burada mücadele eden firmaların yetkilileriyle görüştü. "Depremzede esnaf, tüccar ve sanayicimizin biriken vergi ve prim borçlarını ödeyecek gücü kalmadı," diyen Sadıkoğlu, geçtiğimiz hafta yaşanan 6 şiddetindeki depremi hatırlatarak, bu süre uzatımı talebini yineledi.

"Ticaretlerini sürdüren firmalarımızın durumunu görüyor ve üzüntü duyuyoruz. Malatya ve diğer deprem bölgelerinde hâlâ depremler yaşanıyor. Mükellef esnaf ve sanayicimizin karşılaştığı bu zorlukların aşılması için mücbir sebep süresinin yalnızca üç ay uzatılmasını yeterli bulmuyoruz." şeklinde konuşan Sadıkoğlu, yetkililere seslenerek, “Vergimizi ödeyemiyoruz demiyoruz, ödeyebilecek durumda değiliz,” mesajını iletti.

Sadıkoğlu, 4 ilde (Malatya, Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş) uygulanmakta olan mücbir sebep süresinin uzatılmasını talep ederek, daha uzun vadeli bir çözüm gerektiğini vurguladı. “İş yerleri ve konutlar teslim edilmeden, muhasebecilerimiz sağlıklı çalışma ortamına kavuşmadan, vergi alınmasını anlamıyoruz," diyen Sadıkoğlu, yaraya pansuman değil kalıcı bir tedavi istediklerini belirtti.

Bakmadan Geçme