Sadıkoğlu: 'Mücbir Sebep, MECBURİDİR!'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu,  İnönü Caddesi üzerinde bulunan firmaları ziyaret etti.

Son Dakika Malatya: Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, İnönü Caddesi üzerinde bulunan firmaları ziyaret etti.

Konteynerlerde faaliyet yürüten firmaların sorun ve taleplerini dinleyen Başkan Sadıkoğlu, sorunların ivedi çözümü için ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşmeler sağladı.

Mücbir Sebep Süresinin Uzatılması Mecburidir
21 metrekare konteynerlerde ticaretini var etme mücadelesi gösteren esnafların bulunduğu bir ortamda mücbir sebep süresinin uzatılmasının mecburi olduğunun altını çizen Başkan Sadıkoğlu, “Ticaret yapamayan, para kazanamayan firmalarımızı biriken vergileri ve SGK, Bağkur prim borçları kaygılandırıyor.

31 Ağustos'ta sona erecek olan mücbir sebep süresinin uzatılmasının mecburi olduğunu bu vesileyle bir kez daha tekrarlamak istiyorum. İş yeri teslim edilmemiş, konteynerde var olma mücadelesi veren firmalarımızın biriken kamu borçlarını ödemesi imkansızdır. Her platformda söylediğim gibi; ya iş yerleri teslim olana kadar mücbir sebep süresi uzatılsın, ya da 18 aydır biriken tüm kamu borçları silinsin” diye konuştu.

Bakmadan Geçme