Sadıkoğlu, 'Şantiyeye dönmüş şehirlerimiz için 3 ay neyi çözebilir?

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, mücbir sebep süresinin 3 ay uzatılmasını eleştirdi ve bu sürenin şehirlerin ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olduğunu belirtti.

Son Dakika: Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, mücbir sebep süresinin 3 ay uzatılmasını eleştirdi ve bu sürenin şehirlerin ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olduğunu belirtti.

Sadıkoğlu, "Şantiyeye dönmüş şehirlerimiz için 3 ay neyi çözebilir? Açıklanan süre uzatımı tedavi değil, pansuman niteliğindedir" dedi.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın mücbir sebep süresini 30 Kasım 2024'e kadar uzattığını belirten Sadıkoğlu, depremden etkilenen Malatya, Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde iş dünyasının beklentilerinin karşılanmadığını ifade etti. Sadıkoğlu, Van depremi sonrası 5 yıl süren mücbir sebep uygulamasını hatırlatarak, 6 Şubat depremi gibi büyük bir felaket için 2 yıl bile sürmemesinin anlaşılmasının zor olduğunu belirtti.

Sadıkoğlu, binlerce esnafın 21 metrekare konteynerlerde zor şartlar altında ticaret yapmaya çalıştığını ve 100 binden fazla insanın konteynerde yaşadığını vurgulayarak, şehirlerin yeniden ayağa kalkması için uzun vadeli desteklere ihtiyaç duyulduğunu söyledi. "Açıklanan süre uzatımı yaraları saracak bir tedavi değil, sadece pansuman niteliğindedir" diyen Sadıkoğlu, şehirler toparlanıp işyerleri tamamen teslim edilinceye kadar mücbir sebep süresinin uzatılması gerektiğini ifade etti.

Sadıkoğlu ayrıca, mücbir sebep süresinin kısa vadeli ve parça parça uzatılmasının sorunları çözmek yerine artırdığını belirtti. Bu tür uzatımların iş insanlarının plan yapmasını zorlaştırdığını ve gerçek ihtiyaçlara uygun çözümler sunmadığını vurguladı. "Yürünecek caddesi, gezilecek çarşısı kalmamış şehirlerimizde, mücbir sebep süresinin iş yeri ve konutlar teslim edilinceye kadar devam etmesi zorunluluktur" dedi.

Sadıkoğlu, mücbir sebep süresinin uzatılması için gayret gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederek, bu konuda mücadeleye devam edeceklerini ifade etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan deprem bölgeleri için beklentileri karşılayan olumlu bir adım atmasını ümit ettiklerini dile getirdi.

Bakmadan Geçme