Salkaya Köyünde Roma Dönemine Ait Eşsiz Mozaik Gün Yüzüne Çıkarıldı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, merkeze bağlı Salkaya Köyü'nü ziyaret ederek, tesadüfen bulunan 84 m²'lik tek parça taban mozaiği ve çevresindeki sit alanında incelemelerde bulundu.

Son dakika: Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, merkeze bağlı Salkaya Köyü'nü ziyaret ederek, tesadüfen bulunan 84 m²'lik tek parça taban mozaiği ve çevresindeki sit alanında incelemelerde bulundu.

Bir çiftçinin bulduğu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın koordinesinde Elazığ Müze Müdürlüğü tarafından yürütülen kazı ve kurtarma çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılan mozaiğin, Roma ve Erken Bizans Dönemi'ne ait olduğu değerlendiriliyor. Başkan Şerifoğulları, Türkiye'de büyüklüğüyle dikkat çeken bu mozaiğin detayları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ ve muhtarların da eşlik ettiği ziyarette, Başkan Şerifoğulları sit alanında incelemelerde bulunarak, üzerlerinde ördek, geyik, aslan, kaz ve Anadolu leoparı gibi çeşitli hayvan figürlerinin ve bitkisel motiflerin yer aldığı mozaiğin şehrin turizmine kazandırılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bakmadan Geçme