Sami Er: 'Muhtarlar, Devletin Sesi ve Elidir'

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Nikâh Sarayı'nda bir program düzenledi.

Malatya Haber: Malatya Büyükşehir Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Nikâh Sarayı'nda bir program düzenledi.

Programa, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'in yanı sıra Malatya Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, Muhtar Dernek Başkanları ve çok sayıda muhtar katıldı.

"Muhtarlar, Devletin Sesi ve Elidir"

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, muhtarlık makamının yerel yönetimlerdeki önemine değinerek, "Muhtarlarımız, vatandaşlarımızın en yakın temsilcileri ve mahallelerin sorunlarını en iyi bilen kişilerdir. Malatya'da görev yapan 719 muhtarımızla birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Sizlerle kurduğumuz bu güçlü bağ, şehrimize daha iyi hizmet vermemizi sağlıyor" dedi.

"Malatya'nın Sahibi Sizlersiniz"

Başkan Sami Er, Malatya'nın sahipsiz olmadığını vurgulayarak, "Cumhurbaşkanımız bizi aday gösterdi, sizler de seçtiniz. Malatya'nın sahibi Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz, valimiz ve sizlersiniz. Gelin hep birlikte Malatya'mızı ayağa kaldıralım" dedi.

"Depremin Yaralarını Sarmak Önceliğimiz"

Başkan Er, konuşmasında depremin yaralarının sarılmasının öncelikli hedefleri olduğunu belirtti. "Depremde evlerini ve işyerlerini kaybeden vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Önceliğimiz, bu süreçte onlara en kısa sürede yeni yuvalarını teslim etmek" ifadelerini kullandı.

Babacan: "Mahallelerimizin Sorunlarını Muhtarlarımızdan Alıyoruz"

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, programda yaptığı konuşmada, “6 Şubat öncesi farklı gündemlerimiz vardı, ama şimdi bir yandan o projeleri sürdürürken, bir yandan da yeni bir şehir inşa ediyoruz. Mahallelerimizin sorunlarını muhtarlarımızdan alıyoruz, sorunları hep birlikte çözüyoruz” dedi.

Vali Yavuz: "Muhtarlar Halkın Teveccühüne Mazhar Olmuş Kişilerdir"

Programda son olarak konuşan Malatya Valisi Seddar Yavuz, muhtarların devlet ile halk arasındaki en önemli köprülerden biri olduğunu vurgulayarak, tüm muhtarların Muhtarlar Günü'nü kutladı.

Bakmadan Geçme