Saray Mahallesi'ne Yeni Proje! Otopark Sorunu Tarihe Karışacak

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, kent merkezinde yer alan Saray Mahallesi, Kışla ve Fuzuli Caddeleri'ndeki rezerv alanlarında devam eden inşaat ve imar çalışmalarını yerinde inceledi.

Malatya Haber: AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, kent merkezinde yer alan Saray Mahallesi, Kışla ve Fuzuli Caddeleri'ndeki rezerv alanlarında devam eden inşaat ve imar çalışmalarını yerinde inceledi.

Babacan, tahliye edilemeyen bazı yapıların kamulaştırıldığını ve bölgedeki projelere hız kazandırıldığını açıkladı.

"Kamulaştırma Kararları Uygulandı, Yıkım Başlıyor"

Babacan, tahliye edilemeyen yapılar hakkında gerekli bakanlık görüşmelerinin yapıldığını belirterek, "Bazı binaların kamulaştırma kararını verdik ve bu karar bugün itibariyle uygulandı. Yıkım çalışmaları çok kısa bir süre içinde başlayacak. Diğer iki bina da önümüzdeki hafta yıkılacak, böylelikle bölge tamamen boşalmış olacak ve inşaat hızla ilerleyecek," dedi.

Otopark Sorunu Çözülüyor

Projenin detaylarına da değinen Babacan, Saray Mahallesi'nde yaklaşık 6 bin fore kazığın kullanılacağını, bin 58 metre diyafram duvar ile inşa edilecek konut ve ticarethanelerin altına 2 katlı, bin 415 araç kapasiteli bir otoparkın yapılacağını belirtti. Otopark sorununun çözülmesiyle kent merkezindeki ulaşımın da rahatlayacağını vurgulayan Babacan, mimari ve estetik açıdan da şehre değer katacak bir yapının ortaya çıkacağını ifade etti.

Bakmadan Geçme