Şarlak: 'Teşvik uzatılmazsa Malatya sanayisi büyük bir darbe alır'

ASKON Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, 31 Aralık 2024 tarihinde sona erecek olan 6. Bölge Teşvik Destekleri süresinin uzatılması gerektiğini vurguladı.

ASKON Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, 31 Aralık 2024 tarihinde sona erecek olan 6. Bölge Teşvik Destekleri süresinin uzatılması gerektiğini vurguladı.

6 Şubat 2023 depremleri sonrası en fazla hasarı alan Malatya'nın sanayi ve ticaretinin yeniden canlanmasının şart olduğunu belirtti. Başkan Şarlak, Cazibe Merkezi Programı kapsamında Malatya'nın da içinde bulunduğu 25 ilde uygulanan teşviklerin, az gelişmiş bölgelerde yatırım, üretim, istihdam ve ihracatın artırılması amacıyla başlatıldığını hatırlatarak, bu teşviklerin depremlerden etkilenen iller için devam etmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Şarlak, deprem sonrası kalifiye eleman ve iş gücü eksikliğinin iş dünyasını zorladığını belirterek, teşvik süresinin uzatılmaması halinde Malatya sanayisinin büyük bir darbe alacağını dile getirdi. Ayrıca, teşvik sürecinin yeterince tanıtılamadığını ve bu konuda ASKON üyeleriyle daha fazla bilgi paylaşılması gerektiğini kabul etti. Başkan Şarlak, Malatya için nitelikli personelin önemine dikkat çekerek, doğrudan yatırımların bölgeye çekilmesinin büyükşehir hizmetlerine katkı sağlayacağını ve şehrin cazibesini artıracağını söyledi.

Malatya'nın geleceği için vekiller ve sivil toplum kuruluşlarının bu konuda duyarlı hareket etmeleri gerektiğini vurgulayan Şarlak, bölgenin kalkınması adına teşviklerin uzatılmasının hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

Bakmadan Geçme