Sümer Cami Kapatıldı...

Asrın Felaketi' olarak adlandırılan 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 7.6 ve 7.7 şiddetindeki depremlerde en çok etkilenen illerden biri olan Malatya yaşanan son depremlerle hasar almaya devam ediyor.

Son Dakika Haberi: “Asrın Felaketi” olarak adlandırılan 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 7.6 ve 7.7 şiddetindeki depremlerde en çok etkilenen illerden biri olan Malatya yaşanan son depremlerle hasar almaya devam ediyor.

6 Şubat depremleri sonrası yaşanan artçı depremler evlere, işyerlerine ve camilere hasar vermeye devam ediyor. Son olarak, 9 Ağustos 2023 tarihinde yaşanan Malatya Yeşilyurt 4.4, 10 Ağustos Malatya Yeşilyurt 5.3, 12 Ağustos Malatya Yeşilyurt 4.5, 4.8 ve 4.2 şiddetindeki depremler kentte bazı binaların acil yıkılmasına sebep oldu.

Caminin minaresi hasar aldı
Yaşanan bu depremler sonrası Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde (Büyükşehir Belediyesi yanı) hizmet veren Sümer Cami'de hasar aldı. Hasar sonrası caminin minaresinde hasar olduğundan dolayı ibadete kapatıldığı öğrenildi. 6 Şubat depremlerinde Malatya'da hasar gören camilerden 25'i yıkıldı. Camiler ile birlikte Kur'an kursları ve müftülük binaları da bundan etkilendi.

Cami cemati caminin yan tarafında bulunan yeşil alana serilen hasırlar üzerinde vakit namazlarını kılıyorlar.

Malatya'da yaşanan depremler sonrası toplam 968 camiden 420'si hasar almış bu camilerden 25'i yıkılmıştı.
6 Şubat depremlerinde Malatya'nın merkezinde bulunan tarihi camilerinden Yeni Cami yıkılmış, Söğütlü Camii ve Kığılı Camii hasar sonrası kullanılamaz hale gelmişti.

Bakmadan Geçme