Tarımda Yeni Dönem Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli

Tarımda yeni dönem olarak adlandırılan 'Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli' ile ilgili geniş katılımlı bilgilendirme toplantısı, 2025-2027 yıllarını kapsayacak şekilde tarımsal desteklerin düzenlendiği kararların ardından gerçekleştirildi.

Son Dakika: Tarımda yeni dönem olarak adlandırılan "Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli" ile ilgili geniş katılımlı bilgilendirme toplantısı, 2025-2027 yıllarını kapsayacak şekilde tarımsal desteklerin düzenlendiği kararların ardından gerçekleştirildi.

29 Ağustos 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, bu yeni model, tarımın sürdürülebilirliğini sağlamayı, üretim planlamasını iyileştirmeyi, verim ve kaliteyi artırmayı hedefliyor.

Toplantıya katılan uzmanlar ve yetkililer, modelin sadeleştirilmiş ve daha etkili bir yapıya sahip olduğunu belirtti. İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, tarımsal desteklerin ilk kez üretim döneminden önce açıklandığını ve bu yeni modelin, çiftçilerin daha öngörülebilir bir üretim süreci yaşamalarına katkı sağlayacağını ifade etti.

Ayrıca, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarım Havzaları Daire Başkanı Ergin Toprak, hayvancılık ve su ürünlerine yönelik desteklemelerin de detaylarını katılımcılarla paylaştı. Tarımsal yeniliklerin çiftçilere ulaştırılması ve sürdürülebilir üretim yöntemlerinin teşvik edilmesi, modelin öncelikli amaçları arasında yer alıyor.

Bakmadan Geçme